Muzika
320

Božo Vrećo kroz šest različitih objektiva: Fotografije sa vodopada Kravice

Klix.ba
(Foto: Amir Bajrić)
Božo Vrećo je snimio novi set fotografija na vodopadu Kravice u blizini Ljubuškog, koje su nastale u sklopu promocije njegovog novog albuma "Moj sevdah".

"Ovo je uvertira sa nekoliko mojih solo fotografija, onako kako me ovaj magični čovjek sa šest različitih objektiva vidi i doživljava kroz moju pjesmu...", kazao je Vrećo o saradnji s fotografom Amirom Bajrićem, dok je za make up bila odgovorna Maja Koristović Talović.

Božo Vrećo posljednjih mjesec dana promoviše svoj novi album, pa je tako u januaru nastupio u Beču i u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, dok je u februaru u sarajevskom Pozorištu mladih istu noć održao dva koncerta, jedan za drugim.

Na albumu "Moj sevdah" nalazi se 17 sevdalinki, od toga 10 tradicionalnih pjesama, odnosno, pjesama nepoznatog autora. Ovo je Vrećin prvi samostalni album, a drugi u karijeri nakon albuma koji je snimio kao član ansambla Halka.

Na albumu se nalazi i pjesma "Lejlija" čiji tekst i muziku također potpisuje Božo Vrećo, a za koju je nedavno snimio i spot.