Muzika
0

Bosnische Post "Vizijom" osvaja bh. muzičko tržište

Klix.ba
Bosanskohercegovačka grupa Bosnische Post snimila je spot za singl "Vizija". Uskoro će održati i mini promotivni koncert u Sarajevu te se nadaju da će svojim zvukom, bosanskim reggaeom, nametnuti na bh. muzičkom tržištu.

Spot za pjesmu "Vizija" nastao je u Sarajevu, a snimao ga je Arnej Misirlić, oficijelni fotograf benda. Amna Hodžić u spotu glumi suncokret.

Pjesma je snimana i miksana u sarajevskom studiju "Vakat" kod Dinke Cinjarevića, a master za pjesmu je rađen u studiju u New Yorku.

Bosnische Post je bend koji je nastao 2010. godine, a osnovao ga je mladi bh. muzičar, tekstopisac i gitarista Mahir Bajrić. Bend danas, osim njega, sačinjavaju Mirza Duran (bubnjar) i Arman Alatović (bas gitara).

"Spot je sniman na nekoliko lokacija u Sarajevu, a snimali smo ga dva dana. Doista smo pokušali okupiti što kreativnije ljude i uspjeli smo u tome. Možemo ponosno reći da su spot i pjesma 100 posto domaći proizvod. Mislim da smo napravili dobar posao, bili smo iskreni u tome što radimo i sklon sam reći da smo definitivno ponudili nešto novo regionalnom muzičkom tržistu kojem doista treba novih ideja, lica.. Želim se zahvaliti svima koji su doprinijeli u ovih nekoliko mjeseci da završimo spot i pjesmu koje sada prezentujemo", rekao je Mirza Duran za Klix.ba.

Bosnische Post, je bend koji svira reggae fusion, ali na taj ritam dodaju i druge elemente.

"Riječ je o bosanskom reggaeu. Što se tiče tematike pjesama, to su moja shvatanja o životu, ljubavi, emotivna stanja, filozofska razmišljanja...", rekao je Mahir Bajrić koji piše muziku i tekstove pjesama.