Adnan i Dino Šaran
0

VIDEOINTERVJU / "Bolje da se Balkan ujedini, nego da nas prime u EU"

Sarajevo-x.com
Proteklog vikenda u sarajevskom Domu mladih nastupila su dva sarajevska benda "Skroz" i "Letu štuke" koje predvode dva brata Adnan i Dino Šaran. Koncert je bio organizovan povodom Dana Evrope, pa smo tom prilikom nakratko razgovarali sa braćom Šaran o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Evropskoj uniji.

Poznato je da Adnan i Dino u pjesmama koriste političke zavrzlame iz naše svakodnevnice te nam daju jasne "signale" i pozive na pobunu i revoluciju kao u pjesmi "Tesla" u kojoj nas Dino poziva na ulice, da padnu ubice.

"Mislim da je nama Evropa nužno zlo, jer mi nemamo realnu opciju, a da li je to dogovoreno i smišljeno, i da li je to dio neke zavjere, ja ne znam, niti ulazim u to. Ali, Evropu moramo prihvatiti da bi se izvadili iz bule, moramo ući u Evropu, pa kako god", 'oštro i na prvu' je kazao Dino.

Adnan, frontmen benda "Skroz", pak ističe da je naša zemlja svakako u Evropi.

"Nema nas ko šta primati u Evropu, mi smo geografski u Evropi".

Bosna i Hercegovina je ipak u nezavidnoj poziciji, a Dino ističe kako Milorad Dodik želi da raspiše referendum računajući na Srbiju i Rusiju, dok Rusi traže svoje interese u svemu.

"Rusi će pristati na sve ako se njihovi interesi ispoštuju, tako da njih baš i ne interesuje šta Dodik želi", navodi on.

Adnan, međutim, smatra kako je Evropa "prenapumpana" priča, te da bi on više volio da se Balkan ujedini, nego da budemo primljeni u Evropu.

"Evo, primljene su neke zemlje i isto žive futavo kao i prije ulaska", smatra Adnan.

Razgovarali smo i o radnim aktivnostima u oba benda, te dobili informaciju da će se novi album "Štuka" naći u prodaji do kraja mjeseca. Također, ekipa okupljena oko "Skroza" nada se izlasku novog albuma do jeseni.

Pogledajte videointervju!