Duffy
0

'Bojim se nervnog sloma zbog ovolikog uspjeha'

Sarajevo-x.com
Velška pjevačica Aimee Anne Duffy, poznatija samo kao Duffy, priznala je da se boji nervnog sloma koji bi mogao prouzrokovati veliki uspjeh na muzičkom planu.

Ova muzičarka postala je popularna širom svijeta samo par mjeseci nakon izlaska njenog prvog albuma "Rockferry" s kojeg su se izdvojile pjesme "Mercy" i "Warwick Avenue".

"Zastrašujuća stvar je što mi ovo izgleda samo kao početak," kaže 24-godišnja Duffy za list Western Mail. "Na rubu sam nervnog sloma."

"Stvarala sam muziku još kad niko nije bio čuo za mene i ništa se nije dešavalo u mom životu," priča ona. "Kao djevojčica sam zamišljala kako sam posebna, ali sada kako sam javna ličnost, pojavili su se pritisci. Sumnjam u sebe. Mogu li ja to podnijeti? Želim li nestati?"

Uprkos njenim brigama, ova zvijezda je potvrdila da planira nastaviti sa svjetskom turnejom u narednom periodu.

"Za mene bi bilo pogrešno da se povučem." priznaje. "Moram ići i svirati obožavateljima. Nije stvar samo prodati proizvod, već to ispravno uraditi za sve ljude koji će ih kupiti."

"Ne mogu da ne odem u Italiju, a kako se album prodaje u Americi, želim otići i tamo. Ne želim samo prodavati albume, kao što rade mnogi. Želim da moja muzika ostane zabilježena kao živa," objašnjava Duffy.