Muzika
75

"Bog, domovina, nacija, svi na pod, ovo je privatizacija": Hladno pivo ima novi spot

Klix.ba
Kultni hrvatski punk rock bend Hladno pivo, u okviru MTV premijere predstavlja svoj novi spot za pjesmu "Firma".

U spotu, čiju režiju potpisuje Andrej Korovljev, nema profesionalnih glumaca već glume, ili bolje rečeno učestvuju, bivši radnici Gredelja, Diokija i Kamenskog.

"Svirajući uzduž i poprijeko lijepe naše regije primijetili smo u baš svakom gradu kombinaciju novih crkvi i propalih fabrika, velikih zastava i još veće nezaposlenosti, pa se tako dogodila pjesma 'Firma' koja taj fenomen pokušava objasniti u manje od tri minute. Pjesma je ubrzani konkurs za mlađe, kratki podsjetnik za one malo starije, ali i upozorenje za nadolazeće da ne padaju olako i bez ispaljenog metka na stare fore novog početka", izjavio je Mile Kekin povodom premijere spota 'Firma'.

Pjesma "Firma" nalazi se na aktuelnom albumu Hladnog piva "Dani zatvorenih vrata" koji sadrži 15 pjesama, od čega su tri već poznate slušateljima. To su pjesme: "Na ovim prostorima", "Messi" i aktualni singl "Vjeruj u mene" te pjesme "Žena", "Firma", "Barba", "Stari šajeser", "Mojoj majici", "Lijepa riječ", "Tijana", "Dibidus", "Zombi party", "Udarna vijest", "Dan oslobođenja" i "Bivša žena".

Ovo je 8. studijski album Hladnog piva, a nastajao je u prostoru propalog industrijskog kompleksa Katran uz pomoć producenata Pavla Miholjevića i Jurice Ferine dok su gosti na albumu Tomfa iz Kawasaki 3p-a te Golub iz Goblina.

Ovo je prvi album koje Hladno pivo izdaje samo za sebe, pod etiketom Gajba records.

Momci su svoj novi album nedavno promovisali i u Sarajevu.