Daily Telegraph
0

Bob Dylan prerušen u skitnicu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Talent često prolazi neprimijećeno, kaže stara izreka – a u najnovijem primjeru iz Sjedinjenih Država pokazalo se da je to moguće čak i kada je u pitanju talent koji je više desetljeća prisutan na svjetskoj muzičkoj sceni. Londonski Daily Telegraph, naime, prenosi u subotu da je čuveni kantautor Bob Dylan, šetajući se Latinskim kvartom gradića Long Branch u New Jerseyu, obučen u iznošenu odjeću kako ga obožavaoci ne bi prepoznali – privukao pažnju lokalnih stanovnika koji su, nenaviknuti na "loše obučene ljude" u svom susjedstvu, njegovo prisustvo i "čudno ponašanje" prijavili policiji.

Policajka koja je došla na mjesto zatražila je od Dylana lične dokumente, koje on nije imao kod sebe. Kako nije shvatila o kome se radi, nakon radioprovjere "spakovala" ga je u policijski automobil i odvezla do hotela u kojem je odsjeo kako bi potvrdila njegov identitet.

Ova 22-godišnja djevojka je kasnije rekla novinarima da je incident postao glavna tema razgovora u policijskoj stanici.

Dodala je da "zbog svojih godina" nikada nije slušala Dylanovu muziku i da se najvjerovatnije neće pojaviti na njegovom koncertu u Long Branchu, zbog kojeg je 68-godišnji legendarni kantautor i došao u taj grad, prenosi Daily Telegraph.