Muzika
9

"Bluesmen in black", "Par godina za nas" i S.P.U.K. u Amfiteatru Doma mladih

Klix.ba
U Amfiteatru u subotu 11. januara nastupaju "Bluesmen in black", "Par godina za nas" i SPUK. Svirka počinje u 21:00 a ulaz je, kao poklon svim ljubiteljima dobrog zvuka, besplatan.

"Bluesmen in black" je bend koji svira obrade poznatih i manje poznatih blues/rock pjesama u latino/funky maniru, bendova i izvođača kao što su: Sting, Stevie Ray Vaughan, James Brown, Frank Zappa, Joe Cocker, John Lee Hooker... i, na sebi svojstven, opušten način, stvara plesnu atmosferu i obećava ludu plesnu zabavu do kasno u noć.

"Bluesmen in black" čine Vladimir Kajević Don Guido (gitara, vokal) - najpoznatiji blues muzičar u BiH sa ogromnim muzičkim iskustvom koji je sarađivao sa velikim brojem domaćih i stranih zvijezda, kao što su: Bono Vox iz grupe U2, The Blues Traveler, Rambo Amadeus, Tito & Tarantula... - Vladimir Grizelj Big Freeze (gitara, vokal) - Bruno Lovrić (bas) - Safer Ahmetspahić (bubanj, bek vokal) - Toni Pešikan (udaraljke, back vokal)

"Par godina za nas" je projekat ljubitelja grupe EKV. Iskusni sarajevski muzičari okupljeni oko projekta će nas počastiti energičnom izvedbom nekih od najpoznatijih pjesama ove grupe.

Band S.P.U.K. ili "Sreća pojedinca uspjeh kolektiva" su osnovali Davorin Sekulić, koji predvodi i svira bass gitaru, Mersed Ibrahimovic koji pjevuši, reži i solira (solo gitara i vokal) i Narcis Merdan najžešci bubnjar sa jednom bas papom, ponekad i samo jednom palicom.

Nedugo nakon osnivanja u band je došao i Slaven Stokić sa ritam gitarom i svirka je mogla da počne. S.P.U.K. svira autorske stvari, u nekom međužanru punk/rock, sa etno primjesama, kroz koje žele da pobjegnu od stvarnosti i nađu zajedničku nit sa svim ljudima koji vole da se dobro zabave uz muziku.

Ispočetka, naravno idu obrade, uglavnom poznatih bosanskohercegovačkih i regionalnih punk/rock bendova, a u nakon toga i prve autorske pjesme, koje će u budučnosti postati pravi svjetski hitovi.