Četvrti po redu
0

Bliži se Code Music Festival u Travniku

Sarajevo-x.com
Radio TNT u saradnji sa UG Tolerancija, a uz veliku podršku brojinih sponzora već četiri godine uspješno organizuje Code Music Festival u Travniku.

Devetog i desetog septembra, u strogom centru Travnika nastupiti će veliki broj muzičara iz BiH, Hrvatske i Srbije, a jedan od headlinera festivala je bend Letu štuke koji po drugi put nastupa na Code Music Festivalu.

Prvog dana festivala nastupit će bend Dede Purta iz Cazina. Bend je nastao 2008. godine i sviraju odlične autorske stvari, mješavina punk-a, rock-a, funk-a, hip-hop-a, a prevladava socijalno-društvena tematiku koja nam je svakodnevno jako bliska.

“Mi od Code Music Festivala očekujemo jako puno, odličnu atmosferu i publiku, a za uzvrat dati ćemo sve od sebe i jako nam je drago što su nas organizatori prepoznali kao kvalitetan bend. Uglavnom, keep on rockin Travnik!" rekao je član benda Dede Putra Kemal Delalić. Bend je prošle godine u Širokom Brijegu na Festivalu Amaterskog stvaralaštva osvojio treće mjesto u konkurenciji sedamdeset bendova.

U petak će nastupiti i dva mlada benda iz Travnika, Ispod Crte i Chill Out.

Bend Ispod Crte je alternativni metal punk bend, sviraju od 2008. snimili su dva demo albuma i pjesmu Sunčan sija dan, koja se nalazi na kompilacijskom CD-u Zenica Zove.

"Na Code Music Festivalu će kao i svake godine biti ludilo", rekao je Sanjin Tahirović.

Chill Out, bend koji ove godine slavi prvi rođendan! Sviraju alternativni rock i kako je istaknuo član benda Alen Jusufović "na Code Music Festivalu će biti odlična atmosfera"!

"Radimo ono što volimo i u tome uživamo, siguran sam da će i publika to prepoznati!", rekao je Jusufović.

"Narednih dana predstavljamo i ostale bendove i podsjećam na festivalu će biti organizovan serijal afterpartija za koje su zaduženi DJTucca i DJ Jasnima i nekoliko okruglih stolova na temu tolerancije među mladima. Inače, slogan ovogodišnjeg festivala je 'Treba nam tolerancija', što ukazuje na želju organizatora za većom tolerancijom u BiH i regionu", dodala je Rahela Čabro, PR menadžer festivala.

Više o četvrtom Code Music Festivalu možete pronaći na web stranici www.cmf.tnt.ba.