Chivas Live
0

Black Eyed Peas i Karen Mok za žrtve zemljotresa u Kini

Sarajevo-x.com
Black Eyed Peas i Karen Mok učestvuju u prikupljanju donacija za fond pomoći nastradalim od zemljotresa na jedinstvenom koncertu u organizaciji Chivas Livea.

Chivas Regal je na koncertu za pamćenje u Shanghai Concert Hallu predstavio svjetski hip-hop fenomen Black Eyes Peas i azijsku megazvijezdu Karen Mok. Posvetivši koncert žrtvama zemljotresa, Black Eyed Peas, Karen Mok, Pernod Ricard China i Chivas Brothers donirali su šest miliona juana kineskom Crvenom križu.

Tokom večeri gosti su mogli učestvovati u igri za pet fantastičnih nagrada, među kojima su lične stvari koje su donirali članovi Black Eyed Peasa, poput gitare, njihovih ograničenih izdanja i uokvirenih albuma sa potpisima willi.i.am-a, Fergie-a, Taboo-a i aple.de.ap-a.. Karen Mok je donirala jednu svoju haljinu za aukciju, na kojoj je skupljeno 72.000 juana. Ova je suma dodata na dva miliona koje je 15. maja već prikupio Pernod China.

Black Eyed Peas, koji na top-listama širom svijeta vode i kao solisti i kao grupa, svirali su i pjevali za auditorij od svega nekoliko stotina ljudi, u izuzetnom prostoru Shanghai Concert Halla, koji je, po prvi put u 78 godina, bio domaćin koncertu savremene muzike. Da bi u tome uspjeli, interijer je bio preuređen za ono što je bilo do sada najekskluzivnija azijska izvedba Black Eyed Peasa, u prisustvu nekoliko stotina sretnika koji su uspjeli dobiti dragocjenu pozivnicu. Sa Black Eyed Peasima pojavila se Karen Mok, azijska megazvijezda, pjevačica i glumica. I Black Eyed Peas i Karen Mok su posvetili pjesmu žrtvama i preživjelima zemljotresa.

Will.i.am iz Black Eyed Peasa govorio je o želji benda da preko Chivas Livea skupe novac za pomoć: "Kada smo ranije dolazili, zaljubili smo se u Kinu i kineski narod i tako smo željeli da učinimo sve što možemo da pomognemo u naporima da se ublaže posljedice zemljotresa“.

Karen Mok je prokomentirala: "Chivas Live je dobra prilika da prikupimo koliko god možemo novca za kineski Crveni križ, a svi koji su ovdje dali su svoj dio da što više ljudi dobije pomoć nakon tako tragičnog događaja.“

Sophie Gallois, brend direktor Civas Regala komenira: "Pjesme posvećene žrtvama su zbilja dirljive. Chivas Regal nastavlja davati doprinos nastojanjima da se pomogne, a večeras, kroz Chivas Live, Pernod Ricard je uspio sakupiti donacije u visini od oko osam miliona juana.

Ovaj show emitirale su televizijske stanice širom Kine i Azije i tako omogućile milionskom gledateljstvu da uživa u ovom događaju. Shanghai Media Group će show emitirati sredinom jula na News & Entertainment Channelu, a MTV će ga također u julu prikazati širom Azije.