Nakon 12 godina
1

VIDEO / Bivši supružnici Kaliopi i Romeo snimaju novi zajednički album

Klix.ba
Kaliopi i Romeo Grill
Kaliopi i Romeo Grill
Nakon što su obnovili međusobnu saradnju realizacijom evrovizijske pjesme "Crno i belo", bivši supružnici Kaliopi i kompozitor Romeo Grill su odmah nakon povratka iz Bakua započeli rad na novom albumu.

Sa 10 novih pjesama na albumu, kojih će Romeo Grill biti kompletan autor, Kaliopi će produžiti priču legendarnih pjesama "Bato" i "Kofer ljubavi".

Album snimaju u Švicarskoj, Njemačkoj i Makedoniji, u odličnoj atmosferi i sa mnogo izvanrednih muzičara iz cijele naše regije.

Dok album ne ugleda svjetlo dana, javnost može slušati prvi singl sa albuma pod nazivom “Vučica”. Za njega je snimljen i videospot za koji režiju potpisuje Aleksandar Ristovski Princ, koji je radio i evrovizijski spot za Kaliopi, kao i mnogo drugih spotova u njenoj karijeri.

Govoreći o novom albumu Kaliopi je izjavila da za nju predstavlja predivno i veliko iskustvo i nešto sasvim novo.

"Radim sa jednim 'novim' Romeom, a on sa jednom drugačijom Kaliopi. Mi kao da se nikad nismo ni rastali. Romeo Grill je definitivno i po definiciji autor koji zna kako će svojim pjesmama dotaknuti moju dušu i natjerati me da nadmašim sebe čak i tamo gdje najmanje vjerujem", kazala je makedonska diva.