Vratili se na bh. muzičku scenu
4

VIDEO / Bivša Miss Hrvatske u spotu za pjesmu "Klasje" benda Puls

Klix.ba
Sarajevska grupa Puls, koja je donedavno nastupala pod imenom Feedback, pod novim imenom vraća se na muzičku scenu.

Početkom 2012. grupa odlučuje da je vrijeme da se okrene autorskom radu i uz promjenu imena, snima prvi singl, pod imenom "Klasje", autora Nevena Tunjića i Lejle Adilović-Terović.

Pjesma je snimana u studiju CSI u Sarajevu, a uz članove grupe, u radu na pjesmi su sudjelovali brojni saradnici i prijatelji, za aranžman je bio zadužen Almir Buza, koji je također nekadašnji član benda, Hamza Ražnatović i Zenan Šahinović iz grupe Magbeth, a za dobar zvuk glavni "krivac" je legendarni Mufid Kosović, dok su prateće vokale otpjevali Alen Lemešević i Ivan Horvat.

Prije nekoliko dana bend je snimio spot, a za snimanje je bila zadužena ekipa Hayat produkcije.

Spot za pjesmu "Klasje" sniman je na pet lokacija, a gošća u spotu je bivša Miss Hrvatske Katarina Banić. Promocija spota održana je prošlog ponedjeljka u Coloseum Clubu, gdje je osim spota "Klasje" predstavljen i novi singl "Plamen".

Momci iz benda kažu da mogu svirati bilo koju vrstu muzike i pri tome prenijeti atmosferu te muzike na publiku.

Bend Puls je svirao kao prateća grupa mnogih eminentnih izvođača sa prostora bivše Jugoslavije, kao što su Dino Merlin, Toni Cetinski, Halid Bešlić, Toše Proeski, SMS, Hanka Paldum, Aki Rahimovski i drugi.

Ono što nam nudi Puls je unikatan vibe, jedinstven stil i zvuk, kao i kvalitetna muzika. Grupu čine Adis Škaljo, Enadin Ombašić Nino, Enes Mujić i Mišo Čirko.