Muzika
7

Billy Andol u četvrtak predstavlja drugi album

Klix.ba
Billy Andol će u četvrtak, 10. 5. 2012. godine predstaviti svoj drugi album "Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se desilo na tom putovanju".

Album će od navedenog datuma biti dostupan za free download na web-sajtu www.billyandol.ba, a članovi benda su najavili drugačiji zvuk u odnosu na prvijenac "Johnny album".

Bend je u međuvremenu dobio novog člana posade, Adija Habula, čije su ruke zaslužne za "farbanje broda" kojim je Billy zaplovio u nepoznate krajeve, dok su članovi benda ostatak posade koja je - uspješno - izvela prvo veliko putovanje Billyja.

"Album govori o eri otkrića, kada su religija i filozofija bile u sukobu, te o dilemama i suočavanjem sa vlastitim strahom jednog mladog i radoznalog čovjeka", rekao je Vedad Trbonja, frontmen benda. Učešće Adija Habula na albumu je prvi korak ka transformaciji benda u kompaktnu audiovizuelnu cjelinu, te će na turneju sa Billyjem ići i crteži koje je ovaj mladi sarajevski umjetnik ručno crtao tokom posljednjih mjeseci.

Koncertna promocija albuma će započeti u mostarskom Abraševiću, u petak 11. 5. 2012. godine, a potom i na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, u subotu, 12. 5. 2012. godine. Nastupi u Tuzli, Banjoj Luci, Zenici, Travniku, Stocu, Beogradu, Skopju, Ljubljani, Zagrebu, Podgorici i ostalim gradovima BiH i regiona su takođe planirani za proljeće i ljeto, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještavana.

Album je sniman u studiju Skirlibaba, producent je Dragan Jakubović, a za tehničku podršku bendu je zadužena Fondacija Ekipa iz Sarajeva.

Prvi single sa novog Billyjevog albuma, "Billy sanja", možete preuzeti ovdje.