Muzika
10

"Billy Andol" na festivalu Normalen u Sloveniji

Klix.ba
Billy Andol nastavlja sa regionalnim koncertima i promocijom novog albuma u zemljama južnoslavenskog govornog područja. Nastup na festivalu Normalen u slovenačkim Ravnem pri Cerknu (subota, 20. oktobar) drugi je nastup ovog benda u Sloveniji, a nakon serije koncerata u Ljubljani, Beogradu, Pančevu, Užicu, Banjoj Luci, Tuzli, Mostaru i ostalim gradovima regiona.

Festival Normalen ima 14-godišnju tradiciju, a kuriozitet je da se održava u mjestu koje naseljava samo 180 stanovnika. No, to svakako nije prepreka da se u Ravnem pri Cerknu okupi nekoliko stotina ljubitelja punka i rock 'n' rolla iz cijele Slovenije, koji tradicionalno pohode ovo mjesto u toku Normalena.

Billy Andol je nedavno predstavio i spot za pjesmu "Billy sanja", koji se trenutno nalazi na top listi Domaćica, kao prijedlog, a glasanje je moguće putem web sajta www.mtv.com.hr/top-liste/domacica.

Nakon Normalena, bend će nastupati u Lukavcu, 25. oktobra, u klubu BBCC, te u sarajevskom klubu Pussy Galore, u okviru festivala Pravo ljudski, u petak, 9. novembra.

Detalje o bendu možete saznati na oficijelnoj Facebook stranici i na web stranici www.billyandol.ba.