Muzika
0

Bille Holiday vraća se na pozornicu kao hologram

FENA
Bille Holiday
Bille Holiday
Legendarna jazz-pjevačica Billie Holiday vraća se ove jeseni na koncertnu pozornicu u New Yorku u obliku holograma, javlja Hina.

Billie Holiday prvi je put pjevala u znamenitom teatru Apollo u Harlemu kad joj je bilo 19 godina. Ondje je počelo izvanredno putovanje koje ju je pretvorilo u najutjecajniju jazz-pjevačicu svih vremena. U istoj će dvorani sada ponovno zapjevati 56 godina nakon smrti.

"Prvi put i samo u New Yorku i u Apollu čarolija hologramske tehnologije odvest će vas na koncert snova jer Lady Day ponovno izlazi na pozornicu", stoji u promidžbenom materijalu.

Billie Holiday, koja bi u aprilu slavila stoti rođendan, često je pjevala u Apollu. To je jedna od prvih dvorana u Americi koja je dopustila rasno miješanje publike. Koncert je dogovoren s potomcima Billie Holiday i bit će realiziran u suradnji s tvrtkom US Hologram.

Apollo nema namjeru stati na ovome te su u planu i drugi hologramski koncerti. Ovo nije prvi put da se ta tehnologija rabi za 'oživljavanje' glazbenika. Na kalifornijskom festivalu Coachella 'uskrsnuo' je reper Tupac Shakur, a na jednom showu u Las Vegasu pijanist Liberace.