Muzika
5

Bijeljina: Počinje trodnevni festival piva BH Beer Fest

SRNA
Trodnevna manifestacija piva, muzički i pivski festival BH Beer Fest, počet će danas u Bijeljini gdje će nastupiti više od 25 izvođača iz zemlje, regiona i svijeta.

Na glavnoj sceni, na drugom po redu festivalu, posjetioci će imati priliku da uživaju, između ostalih, u koncertima grupa Riblja čorba, Crvena jabuka, Sunshine, a na DJ bini u muzici Zemlje gruva, Sevdah Baby i mnogih drugih izvođača dobre svjetske i domaće muzike.

BH Beer Fest je prvi festival piva u BiH koji doprinosi približavanju evropskih i svjetskih kulturnih dešavanja građanima Bijeljine i BiH, a Dejan Ćosić, ispred organizacije manifestacije, kaže da ovim festivalom Bijeljina može da dobije sinonim urbane kulture.

"Bijeljina nije imala ovakve manifestacije ranije i osjećalo se da u tom pogledu nešto nedostaje. Ljudima je neophodno, osim folk kulture, predstaviti i nešto drugo, da imaju priliku da biraju šta im se više dopada. Ove godine ćemo npr. ugostiti `Crvenu jabuku` koja se ovdje nije pojavila unazad 20 i više godina. To je bitno - mladima ponuditi alternativu", rekao je Ćosić Srni.

On je dodao da, osim bine na kojoj će nastupati poznati domaći i strani muzički sastavi, postoji i druga, manja bina predviđena za ljubitelje elektronske muzike. ''Imamo DJ-a iz Londona 'London Elektricity', koji je jedan od najboljih DJ-eva na svijetu'', naglasio je Ćosić. 

U planu je da ove godine bina bude još veća nego lani, sa još boljim ozvučenjem, modernijom rasvjetom i većim led ekranima. Za one koji ne žive u Bijeljini, od juče je spreman kamp prostor, kao i hosteli po povoljnim cijenama. Posjetiocima će biti ponuđeno pivo od više proizvođača. 

Festival je za kratko vrijeme postao zaštitni znak Bijeljine. Prošle godine nastupila je grupa Van Gogh, zatim Rambo Amadeus, Edo Maajka i mnogi drugi.

Festival se održava na prostoru od 75 metara kvadratnih na stadionu "Radnik", prošle godine ga je posjetilo oko 40.000 ljudi, a ove se očekuje više od 50.000 posjetilaca.

Kamp je otvoren juče u 9.00 sati, a bit će zatvoren u ponedjeljak, 4. jula u 18.00. Redari kampa obezbjeđivaće sigurnost posjetilaca i davati sve neophodne informacije. Ulaz je slobodan.