Nastupi brojnih bendova
25

Bihać: Festival "Centrala E761" 2. i 3. septembra

Sarajevo-x.com
Bihać će 02. i 03.09.2011. godine po prvi put biti domaćin festivala urbane kreativnosti pod nazivom “Centrala E761″ na kojem će ugostit brojne neafirmirane grupe iz Bihaća, Travnika, Užica, Požege, ali i poznate regionalne bendove, poput beogradskog SARS-a, riječkog “Leta 3″, travničkog benda "KillingJazzHardcoreBaby“ i "KZU Ole Ole Ole PZU oje oje oje“.
Festival organiziraju mladi ljudi, koji su se obučavali kroz razne radionice programa E761 kao trogodišnjeg projekta grupe organizacija iz Bosne i Hercegovine i Srbije čiji je glavni cilj izgradnja kreativnih kapaciteta mladih.

Svi zainteresirani će u popodnevnim satima 02. i 03.09.2011. na gradskom trgu u Bihaću biti dio alternativne umjetnosti, urbanog načina izražavanja koje je uvijek tinjalo u mladima Bihaća. U program su uključeni svi elementi hip-hop kulture: parkour,hip-hop ples, tricking, body painting, izrada graffita, a uključeni su također i mladi umjetnici koji izrađuju suvenire, unikatne čestitke i razglednice.

I oni željni dobre zabave i svirke doći će na svoje jer će ih navečer prodrmati nastupi mladih bihaćkih rappera, bandova i DJ-eva, ali i regionalnih poput SARS-a i LET 3 koji za znalce predstavljaju dobro odabran sastavni dio ovog dugo očekivanog festivala.

Promotivni koncert na kojem su bihaćki bendovi zagrijali publiku za Festival Centrala već je održan, a za dva dana će se svi moći uvjeriti da bihaćka omladina to može, zna i zaslužuje.