Muzika
50

Bieber izazvao skandal: Na nastupu gazio zastavu Argentine

Klix.ba
Mladi kanadski muzičar Justin Bieber izazvao je skandal u Argentini, tokom nedavnog nastupa u Buenos Airesu. Naime, on je gazio zastavu te zemlje, a zatim je stalkom za mikrofon maknuo s bine. Time je uvrijedio brojne svoje fanove koji su pobjesnili zbog takvog odnosa prema zastavi njihove zemlje.

Devetnaestogodišnjem pjevaču su, dok je nastupao, fanovi na scenu bacili zastave Argentine. Najprije ih je ignorisao, zatim, gazio, a nakon toga stalak upotrijebio kao metlu kako bi ih maknuo s bine.

Naravno, takvim potezom izazvao je bijes Argentinaca, kod kojih se vrijeđanje zastave kažnjava sa čak četiri godine zatvora.

Mladi Kanađin se, nakon što je objavlljen snimak, izvinio Argentincima preko svog Twitter profila.

"Zaista sam šokiran. Volim Argentinu i tamo sam imao jedan od svojih najboljih nastupa. Ljudi često bacaju razne stvari na binu, a ja ih mičem kako se neko ne bi povrijedio. U ovom slučaju, mislio sam da je riječ o majici. Nikada ne bih učinio nešto da uvrijedim Argentince. Zaista mi je žao i nadam se da ćete mi oprostiti grešku", kazao je Bieber, dodavši da nikada ne bi pokazao nepoštovanje prema svojim fanovima te da im se još jednom duboko izvinjava.