Vukašin ispraćen na Eurosong
0

"Biće najbolje ako osvojimo drugo mjesto"

Sarajevo-x.com
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Povodom odlaska delegacije BiH na Eurosong u Oslo gdje će Vukašin Brajić nastupiti 25. maja u prvoj polufinalnoj večeri, u caffeu "Promenada" u Sarajevu održano je druženje kreativnog tima i predstavnika BiH na Eurosongu s medijima i prijateljima.

Delegacija BiH i Vukašin u Oslo putuju već 15. maja, i atmosfera u timu pred polazak je dobra. Vukašin kaže da je ubijeđen da će ući u finale, ali da bi najviše volio drugo mjesto.

"Mislim da bi nam najbolje bilo da osvojimo drugo mjesto. Mi svakako uvijek više volimo poziciju moralnog a ne stvarnog pobjednika", kazao je dobro raspoloženi Vukašin dodajući kako bi pobjeda bila odlična, ali i da je svjestan koliko bi bilo teško organizirati Eurosong u BiH ukoliko bi donio pobjedu.

"Ljudi iz organizacije kazali su mi da će se ubiti ako pobijedim", našalio se Vukašin.

Što se same pjesme tiče, kazao je kako mu izmijenjena dobro zvuči, te da je uvjeren kako će to što je izvodi na engleskom jeziku imati pozitivan efekat. Na upit da prokomentira negodovanje autora izvorne verzije pjesme Dine Šarana zbog dodanih promjena, Vukašin je kazao kako on nije negodovao, ali da nije ni zadovoljan. Šarana nije bilo na družen ju, a najvjerovatnije neće ići ni u Oslo.

Na sugestiju da pjesma "vuče" na stil Robbiea Williamsa Vukašin je kazao kako su mu to mnogi rekli, i kako će mu biti drago ukoliko ga publika na Eurosongu također bude s njim poredila.

"Eurosong je jedan pop festival a mi idemo sa rock pjesmom. Ne sumnjam da ćemo imati zapažen nastup", kazao je Vukašin.