Ko će braniti boje BiH u Bakuu?
0

BHRT još uvijek šuti o imenu predstavnika BiH na Eurosongu

Piše: A. Dž.
Iako smo prošle godine u ovo doba već znali ime predstavnika Bosne i Hercegovine na Eurosongu, ove su godine čelni ljudi BHRT-a odlučili javnost još malo držati u neizvjesnosti.

Krajem godine obično se u zemljama koje učestvuju na Eurosongu aktualizira priča o nacionalnim predstavnicima na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope koje će se 2012. održati u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.

I dok je većina zemalja iz našeg okruženja već obznanila ko će braniti nacionalne boje na najvećem i najprestižnijem muzičkom takmičenju Starog kontinenta, ime predstavnika Bosne i Hercegovine još uvijek nije poznato.

"Nemam ništa da vam kažem po tom pitanju", kazao nam je danas šef bh. delegacije Eurosonga Dejan Kukrić.

Na naše pitanje kada će ime bh. predstavnika biti obznanjeno, Kukrić odgovara pitanjem: "Zašto požurujete?" te dodaje "Sve ide u skladu s pravilima koja moramo slijediti. Nekada smo ime znali objaviti i u januaru".

U javnosti se već nekoliko mjeseci uveliko spekulira da će Bosnu i Hercegovinu u Bakuu predstavljati povratnik na Eurosong, Hari Mata Hari.

No, Dejan Kukrić se ni o ovome nije želio očitovati. "Nemam komentar", decidan je.

Podsjećanja radi, jedan od naših najpoznatijih izvođača nastupio je na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope 2006. godine. S numerom Lejla osvojio je treće mjesto ostvarivši najbolji plasman u historiji BiH.

Ukoliko Hari Mata Hari zaista bude predstavljao Bosnu i Hercegovinu na 57. Eurosongu, bit će zanimljivo vidjeti susret nekih od najvećih muzičkih zvijezda iz regije kao što su Željko Joksimović, koji će također po drugi put braniti boje Srbije, Rambo Amadeusa, predstavnika Crne Gore i makedonske predstavnice Kaliopi.

Slično nama, ni naši zapadni susjedi Hrvati još uvijek nisu izabrali predstavnika za Eurosong 2012. S druge strane Slovenija svog predstavnika bira kroz reality program Misija Evrovizija, a nakon 10 emisija, u igri su ostala još četiri izvođača.