Muzika
0

BH Eurosong tim sutra putuje za Helsinki

FENA
U potpunosti pripremljeni i s visokom dozom optimizma, članovi BH Eurosong tima otputovat će sutra rano ujutru sa Sarajevskog aerodroma u Helsinki kako bi predstavili Bosnu i Hercegovinu 12. maja u finalnoj večeri 52. takmičenja za pjesmu Evrovizije 2007.

Ovogodišnja predstavnica Bosne i Hercegovine mlada Banjalučanka Marija Šestić našu će zemlju predstaviti kompozicijom "Rijeka bez imena", kojom će nastupajući prva i otvoriti Eurosong. Tekst za pjesmu napisala je Aleksandra Milutinović, dok kompoziciju muzike potpisuje Goran Kovačić.

Zahvaljujući prošlogodišnjem uspjehu Harija Mata Harija, koji je zauzeo treće mjesto, Šestić će u Finskoj nastupiti direktno u finalnoj večeri 12. maja. Dvije večeri prije održat će se polufinalna večer s rekordnom konkurencijom od 42 zemlje.

Direktor BHRT-a Milenko Voćkić ustvrdio je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu kako je bh. tim u potpunosti finalizirao sve pripreme za predstojeći nastup te da s punim optimizmom u uspješan nastup sutra putuju za Helsinki.

Šef bh. delegacije Dejan Kukrić zaželio je da bh. predstavnica pjesmu otpjeva najbolje što može, naglašavajući da će cjelokupan tim biti zadovoljan bilo kakvim plasmanom. Bh. tim našu će zemlju predstaviti i zanimljivim promotivnim materijalom.

Za direktora Muzičke produkcije BHRT-a Ninoslava Verbera pjesma kojom će biti predstavljena Bosna i Hercegovina vrhunska je i po kvaliteti i Marijinoj interpretaciji, a raskošna i holivudska u smislu produkcije.

Marija Šestić prisjetila se prve konferencije za medije kada je u cijeloj ekipi bilo mnogo više nervoze, dok su danas potpuno rasterećeni i spremni za odlazak u Finsku.

"Prve reakcije ljudi u BiH, susjednim zemljama te inostranstvu su odlične, a naše pripreme protekle su u divnoj atmosferi. Pozitivna energija je na nivou, imam lijep osjećaj vezan za konačni nastup i najpozitivnije misli. Vjerujem da ćemo ostvariti dobar plasman", kazala je bh. predstavnica.

Goran Kovačić i Aleksandra Milutinović istaknuli su da će nastup bh. tima biti minimalistički uz vidljiv pečat naše zemlje, dok Đorđe Makarević, zadužen za scenski nastup, obećava bajkovitu i nestvarnu izvedbu sa četiri djevojke back-vokala kao vilama, te Marijom kao ledenom kraljicom. Eurosong 2007., za koji su karte prodate za rekordnih 14 minuta, održat će se u hokejaškoj dvorani Hartrual areni. Finci su uložili veliki trud da za 14.000 posjetilaca koliko dvorana može primiti pripreme veliki spektakl.