Muzika
0

BH Eurosong odbacio špekulacije o "novčanom uslovljavanju" sudjelovanja izvođača

NINA
Redakcija BH Eurosonga 2005. odbacila je svaku špekulaciju o navodnom “novčanom uslovljavanju” sudjelovanja pojedinih izvođača na domaćem takmičenju, te demantovala iznesene lične procjene o favoriziranju pojedinih pjesama, autora ili interpretatora.

Naime, proteklih dana u javnosti su iznesene, kako je istaknuto iz redakcije, netačne informacije i nekorektni komentari koji o projektu izbora pjesme predstavnice BiH za pjesmu Evrovizije.

I redakcije BH Eurosonga ističu da to takmičenje nije “amatersko” kako su ga pojedinci etiketirali jer upravo taj projekat jedna od glavnih spona medijskog povezivanja BiH i jedinstvenog nastupa BiH na evropskoj i svjetskoj pozornici.

“BH Eurosong takmičenjem, u dugogodišnjoj tradiciji nastupa predstavnika BiH na takmičenju za pjesmu Evrovizije, jest i bit će prilika da se afirmiraju i mladi muzički talenti, i u atmosferi zdrave konkurencije konstantno radi na unaprjeđenju i podizanju standarda muzičke kulture po uzoru na evropsko i svjetsko okruženje”, poručuju iz redakcije BH Eurosonga.