Muzika
0

BH Eurosong 2003: Telekomi se srušili, žiri odlučio - pobjednica Mija Martina

Klix.ba
Ne, to nije Britney...
Ne, to nije Britney...
Danas je u 20 h u sarajevskoj dvorani <i>Mirza Delibašić</i> održano takmičenje za pjesmu koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na takmičenju za pjesmu Eurovizije u Rigi, glavnom gradu Latvije.

18 izvođača je izvelo 18 pjesama, ali, naravno, ništa nije moglo proći bez nekih problema... Iako se po prvi put putem tele-votinga trebao izabrati pobjednik, nakon zagušenja sva tri telekoma, rezervni žiri je morao izabrati svog favorita. Nakon 2,5 miliona poziva unutar 60 sekundi, srušile su se i mobilna i fiksna mreža sva 3 operatera odgovornih za televoting.

Rezervni žiri je u prvom krugu glasanja, u nedostatku već propalog tele-votinga, izabrao četiri pjesme: Mač sa oštrice dvije - Amila Glamočak, Ne brini - Mija Martina, Srce ne pita - Igor Vukojević i Taxi - Deen.

Slijedio je drugi krug glasanja, opet od strane rezervnog, koji je u međuvremenu postao glavni žiri, jer telekomi očigledno nisu bili u mogućnosti da podrže tele-voting. Žiri je na kraju za pobjednika proglasio Miju Martinu sa pjesmom Ne brini.

Moramo spomenuti i izvrsne voditelje - Anu Vilenicu i Enisa Bešlagića koji su briljantno izveli perfomans svih 10 pjesama koje su se dosada takmičile na izboru za Eurosong.

Kako je rekao šef organizacije festivala Senad Hadžifejzović, svi pozivi upućeni telekomima neće biti naplaćeni, međutim dio tog novca je trebao ići u fond za pomoć djeci oboljeloj od leukemije.