Muzika
98

Bh. bend Bosnische Post snima dva singla

Klix.ba
Bosanskohercegovačka grupa Bosnische Post snima dva singla i spotove za pjesme te vjeruju da će se svojim zvukom, bosanskim reggaeom, nametnuti na bh. muzičkom tržištu.
Foto: Arnej Misirlić
Foto: Arnej Misirlić

Bosnische Post je bend koji je nastao 2010. godine, a osnovao ga je mladi bh. muzičar, tekstopisac i gitarista Mahir Bajrić. Bend danas, osim njega, sačinjavaju Mirza Duran (bubnjar) i Arman Alatović (bas gitara).

"Bend se zove Bosnische Post, kao što su se zvale novine koje su u BiH izlazile za vrijeme Austro-ugarske vladavine. Sjedio sam u jednom lokalu i vidio poster na kojem je bio prikazan Bosanac kako prodaje te novine i odmah sam znao da će se bend tako zvati. U tom nazivu postoji i moment patriotizma i time pokazujemo da smo Bosanci i da pravimo bosanski proizvod", rekao je Bajrić za Klix.ba.

Bend u današnjem sastavu postoji pola godine te su odlučili ući u studio i snimiti singlove "Vizija" i "Kula od kamena".

Foto: Arnej Misirlić
Foto: Arnej Misirlić

"Nakon što završimo snimanje pjesma radit ćemo spotove. Prva pjesma bi trebala biti gotova već u septembru", kazao je Bajrić za Klix.ba, dodavši da singlove snimaju u studiju Nedima Zlatara - Basheskije.

Kako je istakao, Bosnische Post, je bend koji svira reggae fusion, ali na taj ritam dodaju i druge elemente.

"Riječ je, u suštini, o bosanskom reggaeu. Što se tiče tematike pjesama, to su moja shvatanja o životu, ljubavi, emotivna stanja, filozofska razmišljanja...", rekao je Bajrić koji piše muziku i tekstove pjesama.

Kada završe snimanje singlova, održat će promociju, a nakon toga bh. bend planira nastupe širom BiH, ali i regije. Vjeruju da će se ljudima svidjeti njihova muzika.

Poslušajte njihov demo snimak za pjesmu "Kula od kamena".