Muzika
477

Beyonce podržala Clinton: Želim da moja kćerka odrasta gledajući ženu na čelu SAD-a

Klix.ba
Popularna pjevačica Beyonce obratila se fanovima na koncertu u Ohiou kako bi ih potakla da izađu na predsjedničke izbore koji se za tri dana održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama i podrže kandidatkinju demokrata Hillary Clinton.

Koncertu je prisustvovao i njen suprug Jay-Z za kojeg se također od ranije zna da podržava Hillary Clinton, a Beyonce je simbolično prije motivacionog govora izvela dvije pjesme i to "Formation" i "Who Run The World (Girls)".

Američki mediji pišu kako ovo može biti veliki plus za Hillary Clinton u trenutku dok ankete pokazuju kako blago zaostaje za republikanskim kandidatom za predsjednika SAD-a Donaldom Trumpom.

"Želim da moja kćerka odrasta gledajući ženu na čelu naše zemlje. Želim da znam da su joj mogućnosti neograničene. Moramo razmišljati o budućnosti naših kćeri, sinova te glasati za nekoga ko se brine za njih koliko i mi", kazala je Beyonce.

Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila govor popularne pjevačice koja je prema posljednjim informacijama podržala kampanju Hillary Clinton sa 2.700 dolara.

Hillary Clinton ranije je izjavila je da bi htjela biti "toliko dobra predsjednica koliko je Beyonce dobra izvođačica".