Muzika
81

Beyonce izdala novi album "Lemonade" o potlačenosti crnih žena i Jay Z-evoj prevari

Klix.ba
Američka pop diva Beyonce izdala je svoj dugo očekivani, šesti album po redu nazvan "Lemonade".

Na albumu Lemonade Beyonce donosi 12 novih pjesama: "Pray You Can’t Catch Me", "Hold Up", "Don’t Hurt Yourself", "Sorry", "6 Inch", "Daddy Lessons", "Love Drought", "Sandcastles", "Forward", "Freedom", "All Night" i "Formation".

Premijera je održana 23. aprila na HBO kanalu, a album u prva dva dana fanovi imaju priliku poslušati na muzičkom streaming servisu Tidal.

Na svom novom albumu Beyonce je ugostila i brojne poznate kao što su Serena Williams, Kendrick Lamar, Zendaya, The Weeknd, James Blake, Jack White, a tu su i njen suprug Jay Z i kćerka Blue Ivy.

Muzički kritičari novi album Beyonce već opisuju izuzetno političkim, kao snažan omaž crnim ženama u Americi i skretanju pažnje na njihovu dugogodišnju potlačenost.

U pjesmi "Don't hurt yourself", Beyonce navodi:

"Najnepoštovanije žene u Americi su crne žene. Najnezaštićenije žene u Americi su crne žene."

Pored toga, u jako mnogo pjesama Beyonce pjeva o prevari, izdaji, oprostu i pomirenju, što fanovi povezuju sa njenim problemima u braku i pisanjima kako ju njen muž Jay Z već godinama vara sa različitim ženama.

"Kad ti život da Jay Z-a, napravi limunadu", komentarisali su njeni fanovi na Twitteru.

Svaka pjesma na albumu dobila je prateći video kao što su "Intuition," "Denial," "Apathy," "Emptiness", te "Resurrection", a mnogi kritičari i fanovi navode kako je ovo najsnažniji, najsiroviji i najkonceptualniji album Beyonce dosad.

U nastavku pogledajte oficijelni trailer za album "Lemonade", kao i neke od najboljih momenata s albuma.