Aerosmith na Havajima
0

Besplatan koncert za 'iznevjerene' fanove

Sarajevo-x.com
Rock grupa Aerosmith održat će besplatan koncert na Havajima kako bi umirili bijesne obožavatelje koji su pokrenuli sudski postupak protiv njih zbog otkazivanja koncerta.

Naime, poznati bend prije dvije godine otkazao je rasprodani koncert u Mauiju, te ostavio praznih džepova na hiljade ljubitelja njihove muzike.

Bijesni fanovi podnijeli su prijavu protiv grupe jer su neopravdano odustali od koncerta na Havajima radi veće zarade u Chicagu i na privatnom showu za proizvođače automobila u Oahuu.

Aerosmith je pristao platiti sve troškove novog koncerta i na taj način se iskupiti iznevjerenim fanovima.

"Svi koji su kupili originalnu kartu dobit će novu, besplatnu, a svi dodatni troškovi bit će isplaćeni bez obzira na cijenu", kazala je Brandee Faria, menadžerica grupe.

Sudski postupak je okončan dogovorom između dvije strane.

"Bendu je samo muzika važna. Zaista smo sretni što smo uspjeli riješiti ovo na način da smo ponovo spojili publiku sa Havaja sa muzikom benda", istakao je Jay Handlin, advokat grupe Aerosmith.

Iako nije utvrđen precizan datum održavanja koncerta, pretpostavlja se da će biti u sklopu njihove turneje po Sjevernoj Americi. Bend će najvjerovatnije morati izdvojiti pola miliona dolara za karte, dok bi putni i ostali troškovi mogli iznositi i do tri miliona.

Aerosmith, koji u originalnoj postavi nastupa zadnje 23 godine, prodao je 140 miliona albuma u svijetu, a 65,5 miliona samo u SAD-u, što ih čini najprodavanijim američkim hard rock grupom svih vremena.

Osvojili su četiri Grammyja, primljeni u "Rock and Roll Hall of Fame" 2001. godine, a i dalje nastavljaju s turnejama te zarađuju oko milion dolara po koncertu.