Muzika
0

Beogradski PolyesterShock u četvrtak u Tuzli

Sarajevo-x.com
U četvrtak 16.10.2008. godine u klubu Palma u Tuzli, sa početkom u 20:00 sati biće održan koncert beogradske grupe PolyesterShock.

Polyester Shock! nastao je 1999. godine i od samog početka izgrađuje jasan stil muzičko-scensko-vizuelnog djelovanja: fuzija garažnog rokenrola 60-ih, zvuka Detroit / Njujork scene 60-ih i 70-ih (MC5, "The Stooges", !New York Dolls", "Ramones", "Cramps"...) propuštena kroz njihov unikatan autorski filter. Te godine donosi novu energiju beogradskoj publici koja, vidno zaintrigirana, odgovara nezapamćenom posjetom (za jedan novi band) njihovih koncerata po beogradskim klubovima, na kojima, uz HIGH-ENERGY R’N’R, pružaju i nesvakidašnji scensko-vizuelni spektakl (sarađuju s alternativnim fotografima, koji projektuju svoje fotografije na i iza članova banda u toku koncerata, obraćaju pažnju na scenografiju same bine, rasvetu, efekte, zastave, tretiraju koncerte kao performans zvuka, pokreta i sirove energije…).

Vođeni idejom bendova iz zlatnog perioda rokenrola, odlučuju da neko vrijeme djeluju kao singl bend, pa zahvaljujući atipičnim spotovima, kao novom verzijom singl-ploče, dospijevaju na sve relevantne TV stanice i dolaze do vrhova svih postojećih top-lista… Koncerte održavaju širom Srbije, dva puta nastupaju na EXIT festivalu i konstantno su koncertno aktivni…

Početkom 2007. godine, osam godina nakon osnivanja, u studiju “Kazablanka”, bend snima prvi album, pod nazivom “Stereo” (zvuk je tretiran kao konstantna međuigra zvučnika, pa je u toku snimanja i nastao naziv albuma)... Na albumu se nalazi deset potpuno novih pjesama, a kao bonusi se pojavljuju neki od singlova iz ranijih perioda rada. Album karakteriše crossover raznih stilova kroz koje bend pliva, a osnova leži duboko u bazičnom r’n’r-u... Teme pjesama proističu iz gradskog života, prisluškivanja raznih usputnih priča, ličnih i iskustava prijatelja, poznanika, ljubavi, poroka, ljudi s margina gradskog života.