Muzika
9

Bend Velahavle večerašnjim koncertom u Sarajevu počinje jesenju turneju

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
U petak, 3. oktobra od 22:00 sata sarajevski bend Velahavle održat će koncert u klubu Cinemas (bivša Sloga), čime počinje jesenja turneja benda koja se nastavlja koncertima u regionu.

Ovo ljeto, pored nastupa članovi benda Velahavle su radili na novim pjesmama, a neke od njih će biti premijerno izvedene i na koncertu u Sarajevu.

"Posljednji album 'What About Now' izdali smo prije skoro dvije godine, a nakon toga smo održali dobar broj koncerata u zemlji i inostranstvu. Pored nastupa, svakodnevno radimo i na novim pjesmama. Posljednji singl 'Idemo Ludo, Idemo Jako' izdali smo u junu ove godine i reakcije publike su bile odlične. Od tada smo sve vrijeme radili na novim pjesmama i jedva čekamo da ih predstavimo publici u Sarajevu,” ističe Samir Hodović, frontmen benda Velahavle.

Na koncertu benda će nastupiti i interpretator sevdalinke, Božo Vrećo, a sarajevska publika će pored novih pjesama grupe Velahavle moći uživati i u posebnom audio-vizualnom performansu kojeg realiziraju Repetitor VJz, duo koji već niz godina sarađuje s ovim bendom.

Poklanjamo vam četiri karte za večerašnji koncert benda Velahavle, a zainteresirani nam se sa svojim podacima mogu javiti u inbox Facebook pagea.