Muzika
35

Bend Unplugged Plug snimio spot, uskoro i prvi album

Klix.ba
Nakon više od deset godina postojanja, bh. bend Unplugged Plug, koji iza sebe ima preko 1.000 nastupa, u augustu izdaje prvi album pod nazivom "dabogda struje nestalo!"

Album je sniman više od godinu dana u LongPlay studiju, pod budnim producentskim okom Mahira Sarihodžića i snimatelja Borjana Miloševića, te sadrži 11 autorskih pjesama, a izdavač je Sarajevodisk.

Za prvi, najavni spot, odabrana je pjesma “Savršeno” jer upravo su se tako osjećali članovi benda za vrijeme boravka u Pragu gdje je spot snimljen i gdje je Unplugged Plug imao uspješan nastup u eminetnom klubu JazzTime. Režiju i produkciju spota potpisuje Digital foto & video studio ''DEEP''.

Fokus ovog benda su prije svega živi, klupski nastupi koji su se u samim počecima nastajanja benda bazirali isključivo na akustičnim (unplugged) svirkama u postavi koja je uključivala samo dvije gitare i bas, da bi se nakon nekoliko godina bend proširio na klavijature i bubnjeve i postepeno se "uključio" u struju.

Danas Unlugged Plug, po mnogima jedan od najboljih bh. klupskih bendova, čine iskusni muzičari koji su se okušali u mnogim bendovima i prolazili kroz razne žanrovske i autorske faze, te sarađivali sa mnogobrojnim bh. muzičarima. Tako današnju postavku benda čine Alen Lemešević - solo gitara i prateći vokal, Adi Isaković - bas gitara i prateći vokal, Adis Škaljo - klavijature i prateći vokal, Rifet Čamdžić - bubnjevi i udaraljke i Salih Hadžiabdić - glavni vokal i ritam gitara.

U augustu je planirana zvanična promocija albuma kroz promotivnu turneju i nastupe benda u svim većim bh. gradovima, gdje postoje klubovi koji organizuju slična događanja.