Najava za debitantski album
16

VIDEO / Bend Snake Eater objavio promo spot za singl "Plameni Ljubavnik"

Klix.ba
Sarajevski high voltage rock bend "Snake Eater" objavio je promotivni spot za singl "Plameni Ljubavnik".

Singl "Plameni Ljubavnik" najavljuje debitantski album "Snake Eatera", a članovi još uvijek nisu htjeli otkriti ime.

U studiju BHRT Muzičke produkcije snimljeno je ukupno osamnaest pjesama koje će biti objavljene na dva izdanja: prvo je album, a drugo je EP izdanje za koje se već zna ime: "Izgubljeni dragulji po izboru Atifa Anarhije".

"Osamnaest pjesama smo snimili u Muzičkoj produkciji i to davno zaboravljenom tehnikom sviranja na 1-2-3. Drugim riječima, ovo je studijski živi album, nema ispravljanja jer mi ne griješimo i nema sintetike koja danas krasi sve rock'n'roll bendove koji sviraju. Bubnjevi su Tamini, ruke su Sejine, pojačala su Marshall, gitare su Fender i Gibson. Razumijete o čemu govorim? Ovo je punokrvni rock'n'roll album koji je snimljen po svim propisima koje su prije nas potpisali bendovi kao što su Motorhead, AC/DC, Turbonegro i Mladen Vojičić Tifa. Miksanje i mastering albuma obavlja naš gitarista GG koji rock'n'roll ima u svakom od deset prsta svojih ruku, tako da ni tu ništa nismo prepustili slučaju", kazao je Rocco Rajvosa, vokal benda.

Rocco Rajvosa potpisuje montažu i režiju promotivnog spota za singl "Plameni Ljubavnik".

"Izabrali smo ovu pjesmu jer ima sve što je Snake Eater: i Ljubav i Strast i Požudu i Seksipil. To smo mi. Što se tiče spota, želio sam odati počast velikanu kinematografije Johnu Holmesu. Vjerujem da je on jedan od onih pravih, istinskih plamenih ljubavnika, a sjećanje na njega ni godine ne mogu izbrisati.", izjavio je Rajvosa.

Prilika da "Snake Eater" čujete i vidite uživo je 19. novembra u sarajevskom klubu "AG" gdje sviraju kao podrška holandskom rock'n'roll bendu Peter Pan Speedrock. Cijena ulaza je pet KM.

"Snake Eater" najavljuje promociju albuma u Sarajevu krajem decembra u sklopu proslave rođendana Lemmyija Kilmistera. Bit će to treća rođendanska proslava u organizaciji "Snake Eatera".