Muzika
73

Bend Skroz na proljetnoj turneji: Nakon Tuzle, nastupi u Bihaću, Novom Sadu, Beogradu, Zenici i Mostaru

Klix.ba
Nakon uspješno održanog koncerta u Tuzli, sarajevski bend Skroz nastavlja svoju proljetnu turneju pod nazivom "Skroz Na Skroz" koncertom 16. maja u bihaćkom klubu Piramida.

Nakon Bihaća, slijede nastupi u Novom Sadu 4. juna, Beogradu 5. juna, Zenici 12. juna i Mostaru 13. juna.

Grupa Skroz nastala je 1996. godine kada su Adnan Šaran, Nedžad Mulaomerović, Mirza Suljagić i Sloven Anzulović, tadašnji članovi Zabranjenog Pušenja i Top Liste Nadrealista, motivirani širokim opusom pjesama Adnana Šarana, odlučili napustiti Zagreb i vratiti se u Sarajevo gdje su pokrenuli Skroz.

Nakon snimljenog prvog singla i serije koncerata, u novembru 1998. bend Skroz odlazi u Amsterdam na snimanje prvog albuma koji izlazi 2000. godine. Prvi singl sa tog albuma bila je pjesma "Sve sam jači" koja je zabilježila neočekivan uspjeh, a pjesma je bila "vjetar u leđa" za tada mladi rock'n'roll band. "Kada te droge spuste" i "Dobro mi došli" također su singlovi sa spomenutog albuma, a pjesme bivaju rado tražene na sve češćim nastupima.

Drugi album grupe Skroz pod nazivom "Savršeni organizam" završen je početkom 2004, a objavljen je u julu iste godine pod etiketom izdavačke kuće "Menart". Prvi single sa novog albuma bio je za pjesmu "Super žena". Na albumu se nalazi 15 pjesama autora Adnana Šarana, a na jednoj od njih gostuju Bure i Edo Maajka.

Naredna godina je provedena radno intenzivnim koncertima uglavnom u regiji. Veliku popularnost kod publike postiže i drugi singl zadnjeg albuma "Srušio sam stan". Bend iste godine objavljuje i samostalni singl "Afganistan".

U augustu 2008. godine izdaju svoj treći studijski album "Regija" u produkciji izdavačke kuće "Hayat Production".

Grupu Skroz danas čine Adnan Šaran, Dejan Ostojić, Esad Bratović, Nedžad Mulaomerović, Elvir Salčinović i Nino Škiljić.