Rade na autorskim pjesmama
0

Bend Scripta napokon snimio spot za pjesmu "Funky je u modi"

Piše: E. G.
Bend Scripta bh. publici je poznat već nekoliko godina po sjajnim izvedbama nekih od najvećih funky hitova. Sviraju od 2002. godine, a kroz nekoliko posljednjih godina stekli su epitet novih Soul Fingersa te najboljeg bh. cover benda. Uskoro će se pojaviti i spot za njihovu autorsku pjesmu "Funky je u modi", za koju se nadaju da će pronaći put do publike.

Bend Scripta trenutno broji šest članova Zulfikar Handukić Zosko (vokal), Delijan Malkoč (gitara), Nail Jusić (klavijatura), Ervin Duratović (bas), Elvis Bajrić (bubnjevi) i Sanel Kabiljagić (truba). Vokal benda kaže da se niko od njih ne može baš tačno sjetiti kako je bend dobio ime, ali da od prvobitne postavke u bendu su još jedino gitarista i bubnjar.

Bend će se sada konačno okušati i u autorskom radu, snimili su dvije autorske pjesme, za jednu je snimljen spot i čeka se samo završetak montaže.

"Naravno, imamo spremnih još pet pjesama koje ćemo snimiti u što kraćem vremenskom preiodu, jer trenutno pucamo od kreativnosti. Šta će se desiti poslije ovisi o tome kako će proći naš autorski rad kod publike. Ako naš autorski rad ne prođe kod publike, dižemo kredite, pravimo staklenik i počinjemo sa poljoprivredom, a bazirat ćemo se na uzgajanje jagoda i malina", kaže vokal Zulfikar Handukić za Sarajevo-x.com.

Gledaoci telvizije OBN su imali priliku u showu "Rat bendova" vidjeti, između ostalih, i ovu grupu koja dolazi iz Bihaća. Kažu da "ne računaju vrijeme prije i poslije showa", ali da su im s druge strane ljudi rekli da su tom TV projektu "dali poseban šarm, pa su čak postali i uzor drugim bendovima koji su počeli kopirati njihov repertoar".

"Dvije godine nakon showa bukvalno nismo imali slobodan vikend, to je ostavilo najviše traga na našem autorskom radu. U jednom trenutku je jednostavno došlo do zasićenja i svi smo se složili da bismo trebali malo smanjiti gas. O našim svirkama sve govori činjenica da ne postoji klub u koji se nismo vratili bar još jednom. Što se tiče publike, nema sredine gdje nismo uspjeli napraviti dobar štimung a obišli smo cijelu BiH, imali smo izlete i u Crnu Goru i Hrvatsku", kaže Handukić.

Čitaoci našeg portala će također moći vidjeti spot za pjesmu "Funky je u modi" kada on bude montiran.

"Tekst je napisao naš prijatelj Adi Čavkić, a početna ideja je došla od našeg gitariste. Pjesma je snimana u studiju Silvija Pasarića u Zagrebu. SIPA Music Production inače iza sebe ima bogato iskustvo jer su radili sa Elementalom, Edom Maajkom, Vanom, Severinom, Gibonnijem..., Silvio je radio aranžmane i postprodukciju, a i dobar je čovjek, ne znaš kad je ozbiljan, a kad se zeza", kaže Handukić uz smijeh te dodaje da će bend i dalje sarađivati s njim.

"Našli smo konekciju u našem autorskom radu. Za spot je bila zadužena vrhunska ekipa iz Banje Luke u organizaciji Cluba Boom Boom Room. Morao bih spomenuti da smo imali sreće da se jedna ovakva ekipa profesionalaca okupi na jednom mjestu i da se unese u projekt 500 posto", kaže Handukić.