Odličan nastup Bareta i Majki
0

FOTO+VIDEO / Bend Polaroid Trip pobjednik finala Jaeger Music Nighta

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Nakon žestoke, ali fer borbe, u finalu Jaeger Music Nighta titulu najboljeg benda osvojila je grupa Polaroid Trip iz Sarajeva koja je bila bolja od konkurenata - širokobriješkog benda Hetrem.

Mladi bendovi su se publici u krcatom klubu Cinemas Sloga predstavili sa tri autorske pjesme i tri obrade. Oba benda dobila su pozitivne reakcije publike, a nakon glasanja listićima i SMS porukama, nagrada je otišla u ruke momcima iz Polaroid Tripa.

Organizator će pobjednicima omogućiti snimanje albuma, dok će drugoplasirani bend dobiti bon za kupovinu muzičke opreme u vrijednosti od 3.000 KM. Specijalnu nagradu dobio je i bend Sinhro iz Tuzle koji je svojim nastupom zagrijao publiku u Slogi prije izlaska sinoćnjih finalista.

Ipak, zvijezde večeri bili su Goran Bare i Majke koji su sarajevskoj publici premijerno predstavili pjesme sa novog albuma Teške boje.

Bare je u svom stilu atmosferu u Slogi doveo do usijanja. Publika je odlično reagovala na nove pjesme, ali i na "stare" hitove poput "Vrijeme je da se krene", "A ti još plačeš", "Budi ponosan", koje su horski pjevali.

Nakon sat i po žestoke svirke Bare i Majke pozdravili su se sa publikom, a za očekivati je uskoro i njihov samostalni koncert u Sarajevu.