Muzika
51

Bend "Otisak" predstavio spot za singl "Biram"

FENA
Sarajevski bend Otisak sinoć je predstavio prvi spot za svoj drugi singl "Biram”.

Iako su tek na početku karijere, ovaj mladi bend odlučio je snimiti spot za svoju drugu pjesmu "Biram", čiji video potpisuje perspektivni i kreativni Arnej Misirlić. Muziku za pjesmu su radili Goran Đemidžić i Zlatan Avdagić, autor teksta je Goran Đemidžić, a pjesma je snimljena u studiju Vakat.

Bend je osnovan 2009. godine i na samom početku se orijentisao na sviranje covera dobre stare rock muzike sa ex yu prostora kao i stranog rocka. Bend je od osnivanja mijenjao svoj sastav a trenutne članove čine: Zlatan Avdagić (solo gitara), Goran Đemidžić (bas gitara), Ademir Ćimić (bubnjevi), Kerim Kraljić (ritam gitara) i Ena Hasanović (vokal).

Nakon što su prošle godine predstavili svoju prvu pjesmu "Infero", bend se posvetio stvaranju autorske muzike i prepoznatljivog pop-rock zvuka te pronalaženju svoje originalnosti. Prvim spotom se nadaju da će publika uspjeti prepoznati njihov trud, uživati u njihovom zvuku te ih podržati u daljoj muzičkoj karijeri.

Bend je ovogodišnji finalista Jäger Music Nighta i ovih dana se spremaju za svoj prvi duel u borbi za prvo mjesto u takmičenju.