Muzika
49

Bend Jah Balebaroshi drugi finalista programa Jäger Music Night 2013.

Klix.ba
Drugi finalista programa Jäger Music Night 2013. je bend Jah Balebaroshi koji je u muzičkom duelu održanom u tuzlanskom klubu Firma snage odmjerio sa bendom Jenki Zu. Međutim, glasovi publike, koja je bila jedini žiri, odlučili su pobjednika.

Bendovi su nastupali po 30 minuta i tako predstavili svoje repertoare, a potom je publika glasala za njih putem glasačkih listića koje su im podijelile ljubazne Jägerete. Dok su se listići prebrojavali, nastupili su specijalni gosti, poznata bh. grupa Regina.

Samom koncertu prethodila je dnevna zabava na Panonskim jezerima , a posjetitelji su uživali u svirci benda E-not, Jägermeister igrama na iPadima, druženju s Jägeretama , koktelu Jäger Fresh, a okušali se i u sviranju bubnjeva i osvojili nagrade.

Bend Jah Balebaroshi se pobjedom u drugom muzičkom duelu programa Jäger Music Night 2013 plasirao direktno u finale koje će biti održano u Sarajevu, te time nastavio borbu za glavnu nagradu, a to je snimanje prvog albuma.

Podsjećamo, prvi finalista je bend Funhouse koji je odnio pobjedu u muzičkom duelu u Banjoj Luci te se time direktno plasirao u finale, dok će treći finalista biti poznat nakon duela u Mostaru koji će biti održan 13. septembra.

Također, podsjećamo sve posjetitelje muzičkog duela u Tuzli da posjete Facebook stranicu Jagermeister Bosna i Hercegovina, gdje će uskoro biti objavljene fotografije i videoclipovi s koncerta, kao i Taggium panoramska fotografija na kojoj će se moći pronaći i označiti.

Sve dodatne informacije o programu Jäger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.