Muzika
107

Bend Faith No More se pohvalio fotografijom s momcima iz Dubioze kolektiv

Klix.ba
Članovi poznatog američkog rock benda Faith No More koji su na muzičkoj sceni aktivni još od osamdesetih godina prošlog stoiljeća, na svom su Instagram i Facebook profilu podijelili fotografiju sa članovima bh. benda Dubioza kolektiv.

U sklopu svoje velike evropske turneje, članovi benda Dubioza kolektiv pozvani su da budu gosti kultnog rock benda Faith No More - u Krakowu 8, te u Hamburgu, 23. juna.

Dubioza Kolektiv!!!Kraków, Poland

Posted by Faith No More on Monday, June 8, 2015

Momci iz Dubioze kolektiv se trenutno nalaze na svojoj velikoj "Happy machine" turneji u okviru koje će posjetiti brojne zemlje širom Evrope - Njemačku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Tursku, Španiju, Švedsku, Norvešku, Englesku, Francusku, Austriju, Poljsku, Češku, Slovačku, Belgiju, Nizozemsku, Rusiju, Mađarsku, Rumuniju, Luksemburu, Švicarsku i Crnu Goru.

Krajem mjeseca su pozvani i na poznati Glastonbury festival u Engleskoj, gdje će nastupiti kao prvi muzički izvođači sa naših prostora. Pored toga, bend već ima potvrđen i nastup na sjajnom BoomTown Fair Festivalu koji se u augustu održava u Hampshireu, a do kraja godine dva puta će solo nastupiti u Londonu.