Muzika
0

Bend Emir & Frozen Camels snimio spot za pjesmu "Flaster"

Klix.ba
Nakon kraće pauze bend Emir & Frozen Camels (EFC) snimio je novi video spot, ovaj put za pjesmu "Flaster", koja će najaviti njihov naredni album.

U prepoznatljivom EFC stilu i kolaboraciji dvije škole produkcije - američkoj i bosanskoj, "Flaster" je snimljen u poznatom američkom Mix Factory studiju na Floridi i bh. studiju Long play u Sarajevu, pod stručnim okom producenata Darrella Nutta i Mahira Sarihodžića.

"Nova pjesma 'Smrznutih kamila' je životna priča dvoje ljudi na tračnicama svakodnevnice, a na korak od prekida i kraja, koji ne pronalaze ni put ni snagu za prvi korak ka pomirenju… 'Sabur im je na rezervi do dna' i u potrazi su za 'flasterom koji će izliječiti njihove samoće i odnose'", kazao je autor pjesme i lider EFC benda Emir Bukovica.

Spot za ovu pjesmu snimljen je u starom visočkom silosu u koji je umjetnički duh već ranije unio trojac HAD Kolektiv, pretvorivši ga u izložbeni prostor za fascinantne aktivističke 3D grafite i na taj način dao drugi život ovom napuštenom prostoru, što je bendu Emir & Frozen Camels i bh. režiseru Tariku Hodžiću dalo dodatnu inspiraciju.

"Mali životni problemi koje držimo u fokusu čine da u drugi plan stavimo sliku svijeta i velikih problema oko nas. Orušeni silos u ovom spotu simbolizira taj svijet, dok su protagonisti prikazali i ispričali niz životnih priča s kojima se svako od nas na svoj način svakodnevno susreće", - kazao je režiser Tarik Hodžić.

Video uprizorenje nove EFC priče predvodila je sarajevska produkcijska kuća Prime Time na čelu sa producentom Adnanom Ćuharom, a regionalna premijera spota i pjesme se očekuje uskoro.