Muzika
0

Bend Emir & Frozen Camels najavio novi singl "Volim te"

Klix.ba
Članovi benda Emir & Frozen Camels (EFC) boravili su u Zagrebu, gdje su u gostoprimstvu svog izdavača Croatia Recordsa i CMC (Croatian Music Channel) televizije najavili predstavljanje svog novog singla "Volim te".

Lider EFC benda, Emir Bukovica, je pjesmu "Volim te" opisao kao tipičnu "frozencamelovsku" rock pjesmu, kazavši: "Pjesma 'Volim te' je muzički na tragu svega što smo i do sada radili, odnosno, rock'n'roll sa blagim mirisom tzv. southern rocka. Možda ime pjesme zavara sve koji je čuju, jer ovo nije priča sa sretnim završetkom. Više se radi o svojevrsnoj sarkastično-humorističnoj verziji pjesme 'Tako ti je mala moja...' Ali, svakako je najbolje da publika odluči da li joj se naš novi singl sviđa ili ne".

Pjesma "Volim te" će biti premijerno predstavljena publici 27. augusta 2016. kada će "Smrznute kamile" nastupiti na rock festivalu "Slavonija FEST - CMC200". Kao jedini bend iz BiH, Emir & Frozen Camels će glavnu festivalsku binu podijeliti sa bendovima Van Gogh, Majke, Flyer, Adastra, Republika i dr.

Prije ovog festivala EFC bendu predstoje koncerti širom Bosne i Hercegovine, a već sutra, 2. augusta 2016., nastupiti će na Internacionalnom festivalu prijateljstva u Goraždu. Nakon toga predstoje septembarski koncerti u Zenici, Tuzli, Sarajevu i Mostaru.