Muzika
1

Bečki tramvaj u znaku Evrovizije, sat odbrojava dane do takmičenja

Klix.ba
Do finala takmičenja za najbolju pjesmu Evrovizije 23. maja ostalo je još 128 dana. Odbrojavanje je već počelo na trgu ispred gradske vijećnice, gdje je postavljen toranj sa satom visok osam metara.

Na njegove četiri strane nalaze se displeji koji za sada prikazuju preostale dane do Evrovizije.

Od 26. januara kada će gradonačelnik Kopenhagena, grada domaćina prošlogodišnje Evrovizije, predati ključeve bečkom gradonačelniku, "Countdown-toranj" će odbrojavati i sate, minute i sekunde do početka najvećeg televizijskog zabavnog programa. Toranj su napravili bečki holding "Wien Holding" i Austrijska državna televizija ORF. Na ovom mjestu će biti izgrađeno i takozvano "Evrovizijsko selo", mjesto okupljanja za sve ljubitelje ovog muzičkog spektakla.

Na bečkim ulicama se nalazi još jedno vidljivo obilježje Evrovizije. Gradom kruži niskopodni tramvaj ukrašen simbolima Evrovizije kao što je slogan "Building bridges" (Gradimo mostove).

Tramvaj će biti u upotrebi na različitim linijama sve do kraja maja. Dnevno se pola miliona ljudi u Beču vozi tramvajem, a još puno više će vidjeti evrovizijski tramvaj, saopćio je Compress biro Grada Beča.