Muzika
0

Beč: Počinje prodaja ulaznica za Eurosong 2015.

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Prodaja ulaznica za dvije polufinalne i finalnu večer i još šest šou emisija Evrovizije koja se održava u maju 2015. godine u Beču, počinje u ponedjeljak, 15. decembra.

U prodaju će biti pušteno 100.000 ulaznica, i to u tri prodajne faze. Ulaznice koštaju od 14 do 390 eura, a mogu se kupiti u dvorani Stadthalle ili onlajn i telefonski preko stranice oeticket.com.

Ulaznice se prodaju u šest kategorija: mjesta za stajanje i sjedenje u kategorijama od A do D i u zlatnoj kategoriji.

Najjeftinija je ulaznica kategorije D za poslijepodnevni porodični šou, a najskuplja su mjesta u zlatnoj kategoriji za finalnu večer 23. maja 2015. godine.

Ulaznice će se od aprila slati poštom, a do tada će kupci imati samo potvrde o plaćenim ulaznicama.

Na ovaj način se želi spriječiti prodaja na crnom tržištu. Bečki hoteli navode kako je ponuda soba za period od 19. do 23. maja već slabija, ali da u hotelima svih kategorija još ima mjesta.

Veliki broj rezervacija očekuje se s početkom prodaje ulaznica. Beč ima kapacitet od 63.000 kreveta za velike manifestacije poput ove.

Bečka turistička zajednica "WienTourismus" već je rezervisala 5.700 soba za delegacije zemalja učesnica, predstavnike "Evropske radiodifuzne unije" (EBU) i medija, saopćio je Compress Sarajevo - Kontakt biro Grada Beča.