Muzika
0

"Beatlesi" u Beču

Sarajevo-x.com
Četveročlana grupa Rain u bečkom Muzejskom Kvartu (MuseumsQuartier), od 16. do 21. septembra 2008, u jedinstvenom šouu predstavlja muziku i karijeru britanskog benda "The Beatles“.

Beatlesi su vjerovano najveći muzički fenomen modernog svijeta. Njihova muzika je obilježila jednu čitavu epohu, oduševila njihove savremenike, ali i ostavila trajne tragove u sjećanju generacija koje su uslijedile. Međutim, većina fanova nije imala priliku da svoje miljenike doživi "live“ na sceni, već koncerte i muziku tek poznaje iz "druge ruke“.

Stoga će grupa Rain, čija su se četiri člana na nevjerovatan način saživila sa muzikom i historijom Beatlesa, publici u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj pružiti priliku da tzv. "Beatlesmaniju“ ipak iskuse uživo.

THE BEATLES EXPERIENCE je neka vrsta "Magical Mystery Tour“, gdje će gledaoci osjetiti entuzijazam prvih godina stvaranja grupe, uspon i vrhunac nevjerovatnog uspjeha sve do posljednih poglavlja jedne izvanredne karijere. Rain će na bini predstaviti čak i proces nastanka Beatlesovih pjesama u studiju, što je tada zahtjevalo mnogo veće napore.

U višesatnoj prezentaciji "The Beatles Experience“ članovi grupe Rain će najveće hitove Britanaca predstaviti zapanjujuće autentično i to uživo. Pored "live“ nastupa brojne projekcije, originalni videospotovi Beatlesa te reklame u kojima su oni učestvovali, zatim autentični kostimi i historijski snimci dodatno će pojačati utisak vremenskog putovanja natrag u eru britanskih pop-pjevača.

Za mnoge ljubitelje Beatlesa, šou grupe Rain nadmašuje druge Beatles-događaje poput high-tech-produkcije poznatog cirkusa "Cirque du Soleil“ u Las Vegasu. "The Beatles Experience“ je dobio i izvrsne kritike renomiranog lista Washington Post kao dojmlijiv, najbolji muzički događaj poslije orginalne Beatles-četvorke.