Muzika
0

Beatlesi najutjecajniji zabavljači u proteklih 100 godina

FENA
Beatlesi su proglašeni najutjecajnijim zabavljačima u proteklih 100 godina u izboru američkog časopisa Variety, specijaliziranog za show business.

Legendarnu liverpulsku četvorku slijede abecednim redom pionir jazza Louis Armstrong, rana televizijska zabavljačica Lucille Ball, glumačke legende Humphrey Bogart, Marlon Brando, Charlie Chaplin, James Dean i Marilyn Monroe, crtani junak Mickey Mouse te pjevači Elvis Presley i Frank Sinatra.

Variety je Beatlese proglasio "ikonama stoljeća" jer su izvršili najveći utjecaj na svjetsku industriju zabave u proteklih 100 godina.

Časopis je izradio popis sa 100 zabavljača iz svih grana show bussinesa, uključujuæi glumce, redatelje, scenariste, glazbenike, televizijske voditelje, životinje, komičare i likove iz crtića. Između ostalih, na popisu su se našli i Johnny Carson, Johnny Cash i Lassie.

Pobjednici su izabrani na osnovu glasovanja profesionalaca iz svijeta zabave, Varietyevih novinara i publike na web-stranici variety.com.

Među kriterijima za izbor bili su komercijalni, kreativni, socijalni i politički utjecaj, pa čak i jesu li njihovi likovi bili otisnuti na majicama (poput Jamesa Deana).

Popis će izaći u nedjeljnom izdanju Varietya u povodu proslave 100. obljetnice izlaženja toga časopisa.