Muzika
0

Beatlesi na poštanskim markama

FENA
Poznati liverpoolski "čupavci", John Lennon, Ringo Star, Paul McCartney i George Harrison uskoro će se pojaviti na seriji poštanskih maraka koje će izdati britanska Kraljevska pošta, prenio je BBC.

Samo godinu dana nakon odluke o izmjeni pravila prema kojemu se na poštanskim markama Kraljevske pošte u Velikoj Britaniji mogu naći samo pripadnici kraljevske obitelji, na markama će biti preslike fotografija nekoliko najpoznatijih omota ploča Beatlesa.

Kolekciju od šest poštanskih maraka činit će omoti ploča njihovih najpopularnijih albuma iz šezdesetih godina prošlog stoljeća: "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band", "Abbey Road", "Revolver", "Let It Be", "With the Beatles" i "Help". Marke će se naći u prodaji u siječnju 2007.

Glasnogovornik britanske Kraljevske pošte kazao je: "Posebne poštanske marke s Beatlesima bit će sigurno velik hit među njihovim obožavateljima diljem svijeta. Kraljevska pošta odlučila se za šest najuspješnijih omota albuma poznate četvorke kako bi odala počast bendu koji je obilježio jednu epohu i utjecao na pop glazbu u svijetu".