Eurosong 2008
0

BBC o Lakinoj ekscentričnosti i besmislenim stihovima

Sarajevo-x.com
Bosanskohercegovački predstavnik na Eurosongu 2008, Elvir Laković Laka danas je osvanuo na naslovnoj stranici Entertainment rubrike BBC-jevog online izdanja.

U rubrici Features, Views, Analysis pod naslovom “Poultry and pirates” (“Perad i gusari”), stoji tekst u kojem se govori o ekscentričnosti i besmislenim stihovima izvođača ovogodišnjeg Eurosonga koji se održava u Beogradu.

U tekstu se navodi kako Eurosong ima već dugu historiju blesavih nastupa, a ove godine donosi posebno upečatljive i neobične nastupe. Među zemljama sa ekscentričnim nastupima i besmislenim pjesamama našle su se Belgija i Bosna i Hercegovina.

Belgija, zemlja koja je postigla samo jednu pobjedu, šalje ove godine pjesmu “O Julissi”, koja je komponovana od potpuno besmislenih riječi, koje, kako se ističe, ne proizvode nikakvo značenje ni samoj izvođačkoj grupi Ishtar.

Predstavnici Bosne i Hercegovine su, kako navodi BBC, u protekle dvije godine nastupali na Eurosongu sa ozbiljnim i uglađenim folk baladama, a ove godine su odlučili uvesti promjene i pop-rock zvijezdu Laku poslati u susjednu Srbiju.

“Debitantsko izvođenje pjesme Pokušaj bilo je prikazano na televiziji, gdje se Laka mogao vidjeti kako pjevuši i nosi pijetla, dok je njegova saradnica i sestra sa šiz frizurom Mirela jurila scenom nevjerovatnom brzinom”, objavio je BBC.

Kokoš se neće pojaviti na sceni u Beogradu jer Eurosong zabranjuje upotrebu živih životinja. A u nedavnom intervjuu je, kako dalje navodi BBC, Laka priznao da je od ptice nastao ukusan obrok.