Muzika
6

Barbra Streisand kreće na turneju po američkim gradovima

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Američka pjevačica, glumica i rediteljica Barbra Streisand (74) kreće na devetodnevnu ljetnu turneju po američkim gradovima.

Za to vrijeme, kako je rekao njen menažder Marty Erlichman, Streisand će nastupiti u nekoliko arena gdje će izvesti muzičke numere koje su obilježile njenu karijeru dugu šest decenija. Očekuje se da Streisand nastupi u Los Angelesu, Las Vegasu, San Joseu, Californiiji, Chicagu, Bostonu, Philadelphiji, Torontu i Washingtonu.

Erlichman je također najavio da će poznata pjevačica krajem godine izdati novi album. Inače, Streisand je dobitnica dva prestižna Oscara, osam Grammyja, četiri Emmyja, posebne nagrade Tony, nagrade Američkog filmskog instituta te nagrade Peabody. Smatra se jednom od komercijalno i kritički najuspješnijih umjetnica iz svijeta show bussinesa, sa 100 milijuna albuma prodanih u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zajedno s slavnim Frankom Sinatrom, Cher, i Shirley Jones jedina je dobitnica Oscara čiji je singl bio na prvome mjestu američke top-liste Billboard Hot 100.