Muzika
16

Banjalučki dani piva: Prvo veče festivala završeno uz trube i ethno, rock i jazz zvuke

Piše: M. R.
(Foto: Mirjana Radanović/Klix.ba)
Festival "Banjalučki dani piva", počeo je sinoć na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci i trajaće tri dana. Na sceni je prvi nastupio muzički sastav Post scriptum, nakon kojeg je publiku zabavljao Rambo Amadeus. Zatim su nastupili Dejan Petrović Big bend i St. Louis bend.

Rambo Amadeus je uz svoje hitove i jedinstven nastup oduševio banjalučku publiku. On je istakao da je atmosfera na festivalu bila dobra, te pohvalio izvanredan zvuk i banjalučko pivo.

"Večeras je atmosfera bila vrlo prijatna i zvuk je izvanredan bio, tako da smo mogli lijepo da sviramo. Mislim da je vrlo dobro da proizvođači piva stimulišu umjetnike, kulturu", rekao je Rambo novinarima.

On je najavio da je već mnogo novih pjesama uradio, te da će ih na jesen objaviti. U planu su mu dalje nastupi u Dubrovniku, Sarajevu, Visu, Zrenjaninu.

"Meni je Bog dao da volim posao koji radim i onda jedva čekam da radim", dodao je Rambo.

Nakon koncerta crnogorskog muzičara Ramba Amadeusa, publika je plesala uz zvuke trube i glas mladog Aleksandra Petrovića. Na repertoaru su se između ostalog našle ethno, rock i jazz obrade pjesama Daire, Ljubavna, Krug, Are you gonna go my way, Du hast i mnoge druge.

St. Louis bend nastupio je oko jedan sat iza ponoći. Bina je bila postavljena odmah na ulazu u Kastel, a pored mnogih štandova u kojima je točeno pivo, na travi ispred tvrđave je bio smješten i luna park.

Sutra, drugu noć festivala nastupaju Evolution, Sunrise, Đorđe David & Death saw, Crvena jabuka, Yu grupa i banjalučki sastav Aifel.

Sva tri dana festivala ulaz je za posjetioce besplatan prije 21. sat, a nakon toga košta 2KM.