Na ulicama Zenice
141

VIDEO / BalkanErosi snimili spot za pjesmu Ulicamamo

Piše: Elmedin Mehić
Grupa BalkanEros proteklih dana u javnost je pustila svoj novi spot za pjesmu Ulicamamo.

Pjesma je autorsko djelo basiste bena BalkanEros Aldina Šehića, a prema riječima Harisa Abdagića, člana benda, spot je zamišljen kao novogodišnji poklon fanovima i prijatelja, a snimljen je na ulicama Zenice.

"Ova pjesma je kruna vrlo uspješne godine za BalkanErose, godine u kojoj smo ostvarili suradnju sa turskim klarinetistom Husnuom Senlendircijem, zatim sa američkim bendom Real Vocal String Quartet i sa domaćom mladom zvijezdom Dunjom Fazlić.", kazao je Abdagić, koji dodaje da je spot najviše od svega trebao da naglasi poziciju umjetnika u našem bližem okruženju.

"Pjesmu na prvu tretiramo kao ljubavnu, ali spot govori i o tome da umjetnici danas 'ulicamaju' - ulicama mokrim od kiča, a kada 'proizvode' nešto što ne podilazi širokim narodnim masama tretirani su kao da dolaze s nekog drugog svijeta. S kojeg svijeta dolazimo i gdje želimo da idemo ne znamo ni mi sami, ali naš svaki svijet je ljubav i ljepota muziciranja, pa makar to bilo i na ulici za par maraka u koferčetu.", zaključio je Abdagić za Klix.ba

BalkanErosi u 2013. godini planiraju nastaviti snimanje novih pjesama, a do kraja godine se nadaju i novom albumu u kojem najavljuju mnogo zanimljivih dueta te pjesama različitih žanrova, što je odlika ovog benda.