Počela prodaja ulaznica
0

Balašević i Panonska mornarica spremaju spektakl u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Đorđe Balašević (Ataman Danilov)
Đorđe Balašević, veliki kantautor i ambasador dobre volje, dolazi u Sarajevo kako bi održao koncert i publici predstavio svoj filmski prvijenac "Kao rani mraz". Manifestacija "Kao rani mraz" u Sarajevu će trajati tri dana, a karte se mogu od 14. oktobra kupiti preko portala kupikartu.ba po cijeni od 25 KM.

Sedamnaesti novembra Đorđe Balašević i ekipa filma dolaze u Sarajevo, a doček im priprema gradonačelnik glavnog grada BiH Alija Behmen.

U petak, 18. novembra, publika će imati priliku da uživa u koncertu "Đorđe Balašević i Panonska mornarica", tokom kojeg će jedan od najvećih umjetnika u regiji prestaviti bend Panonska mornarica - vrhunske muzičare koji su oduševili publiku u Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji.

Đole će, svojim umjetničkim senzibilitetom, predstaviti presjek trideset godina duge karijere pjesmama uz koje su generacije provodile najljepše trenutke svog života.

Noć nakon koncerta rezervisana je za bh. premijeru filma "Kao rani mraz", predivnu "pjesmu o priči" smještenu u period između dva svjetska rata, inspirisanom Pričom o Vasi Ladačkom.

Film nježno prepliće prijateljstvo, ljubav i rat sa predivno vojvođanskom ravnicom, a sve to uz fenomenalnu Balaševićevu muziku.

Režiser Balašević okupio je vrhunsku glumačku ekipu koju predvodi Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević, Zijah Sokolović, Mira Banjac, Nikola Đuričko i brojni drugi glumci, a jednu od glavnih uloga ostvarila je i Đoletova kćerka Jovana Balašević.

Đole za svoj rediteljski prvijenac voli reći i da je "najduži spot koji je ikada snimio".

Projekcija filma će biti, drugačija od svega do sada viđenog na projekcijama filmova u BiH.

Na samom ulazu publiku će dočekati dio filmske scenografije s originalnim scenografskim elementima, pokloni koji imaju svoje značenje onog trenutka kada se zamrače svjetla i krene projekcija.

Publiku će pozdraviti Đorđe Balašević, u pratnji dijela glumačke ekipe i tamburaša.

Kao generalni sponzor m:tel je spremio posebno iznenađenje za sve fanove Balaševića. Svi kupci ulaznica za koncert i kino projekciju dobit će vaučer sa posebnom Smart ponudom. S vaučerom će biti moguće u jednoj od poslovnica m:tela u Sarajevu izabrati jedan od telefona LG P350, Samsung GT I5700 i Samsung GT I5500 u Smart M i L tarifi po sniženim cijenama.

Također, za najbrže kupce karata m:tel je osigurao posebne, ograničene kolekcije telefona Sony Ericsson X8 i Sony Ericsson U5i Vivaz u Smart L tarifi,ali i VIP poklone: Scenario za dugometražnu igranu baladu i CD sa muzikom iz filma "Kao rani mraz", zajedno sa VIP ulaznicama za koncert i premijernu projekciju filma u Zetri 18. i 19.11.2011. godine.

Prodaja ulaznica za manifestaciju "Kao rani mraz" počinje danas 14. oktobra putem portala kupikartu.ba. Prvo će biti pokrenuta online prodaja ulaznica, a od 17. oktobra bit će dostupne i na prodajnim mjestima.

Manifestaciju organizuje agencija Energy uz generalno sponzorstvo kompanije m:tel, te počasno pokroviteljstvo Grada Sarajeva. Službeno piće obezbjeđuje Vinarija Čoka, anifestaciju osigurava UNIQA, a ekipu filma će ugostiti Hotel Holliwood i Club Coloseum.