Dom mladih
0

Bajaga pjeva od 20:30 sati, bez kašnjenja i predgrupa

Sarajevo-x.com
Momčilo Bajagić Bajaga
Momčilo Bajagić Bajaga
Nakon dva uspješna koncerta u Zagrebu i tri u Beogradu u Dom mladih večeras dolazi legendarni Bajaga sa svojim Instruktorima. Koncert počinje u 20:30 sati, a ulaz posjetiocima će biti omogućen od 19:30. Organizatori poručuju da neće biti kašnjenja niti predgrupa.

Hitovi poput "Sa druge strane jastuka", "Neka svemir čuje nemir", "Buđenje ranog proleća", "Plavi safir" ili "Na vrhovima prstiju" u kultnom mjestu za muzičku scenu Sarajeva i bivše Jugoslavije odjekivat će nakon duge pauze, a Momčilo Bajagić Bajaga u intervjuu za naš portal istakao je: "Volim doći u Sarajevo, tu smo uvijek fenomenalno primljeni. Sarajevo je prije bilo centar rock scene, danas je jedno od uporišta rocka na Balkanu, a meni je uvijek zadovoljstvo svirati publici koja voli ono što radimo. Dolazak ću iskoristiti da se barem nakratko vidim sa svojim prijateljima i da odem na neku klopu".

Ukoliko i vi želite biti dio sjajne atmosfere na proslavi 25. godišnjice rada Bajage i Instruktora, ulaznice na platou Skenderije, Guinness pubu, prodavnici Shoe Be Do, Korner pubu, Galeriji "Boris Smoje" i pubu Duke možete kupiti i danas.

Bajaga nakon Sarajeva koncertnu turneju koja je počela u Torontu nastavlja u Skoplju, Podgorici i Ljubljani.

Kako ističe, još uvijek ne razmišlja o prestanku karijere i uvjerava nas da ćemo još dugo slušati rock hitove iz njegovog pera.

"Stonesi i dalje nastupaju, a oni slave 40 godina, mi slavimo tek 25 i mislim da možemo bar još 15 godina", kazao je za naš portal ovaj srbijanski muzičar te pozvao sve fanove da večeras dođu u Dom mladih.