Muzika
0

Bajaga i instruktori večeras u Domu mladih

FENA
Momčilo Bajagić Bajaga (Foto: Klix.ba)
Momčilo Bajagić Bajaga (Foto: Klix.ba)
Jedna od najpoznatijih beogradskih grupa "Bajaga i instruktori" nastupit će večeras u sarajevskom Domu mladih, gdje će predstaviti pjesme s albuma "Daljina, dim i prašina", koji je izašao u junu ove godine.

Frontmen grupe Momčilo Bajagić Bajaga kazao je novinarima da je koncert u Sarajevu prvi veliki koncert u regionu te da zvanična promocija albuma kreće upravo iz Sarajeva.

Program koncerta bit će drugačiji, najavljuje Bajaga, zbog novog albuma, ali i zato što će svirati set starih hitova koje dugo nisu svirali, a tako osmišljen program trajat će dva i pol sata.

"Od prvog albuma volio sam raditi različite žanrove u pop i rock muzici, te ni sada nisam odustao od toga. Radio sam muziku i tekstove, a Voja Aralica radio je aranžmane te su na novom albumu ponovo zastupljeni različiti stilovi", kazao je Bajaga.

Bajaga je podsjetio da bend u ovom sastavu svira gotovo 30 godina i od šest članova članova benda četiri ih je od samog početka zajedno.

Organizator koncerta Nedžad Podžić kazao je da su krate za koncert gotovo rasprodane.

"Bajaga i Instruktori" posljednji put svirali su u Sarajevu u okviru Sarajevo Music Stagea 7. jula ove godine u Domu mladih kada su oduševili publiku, a očekuje se da će i večerašnji koncert biti odličan.